vineri, 29 iulie 2016

Miroși a dragoste

Miroși a dragoste. Nu a parfumuri scumpe sau ieftine, nu a flori, detergenți sau lumânări, dar miroși a dragoste. Îmi place să-mi amintesc de tine în zilele calde de vară, în toată înădușeala verii închid ochii și mă gândesc la tine. Și atunci simt un miros plăcut răspândit în aer, o aromă dulce care mă calmează și mă duce într-un alt univers, într-o altă lume unde lucrurile se întâmplă exact așa cum îmi doresc eu să se întâmple. Pentru că miroși a dragoste. Miroși a fantezie și a pasiune. E ceva ademenitor de fiecare dată când sunt în preajma ta. E o senzație care mă aduce tot mai aproape și mai aproape de tine, o aromă care vibrează și care mă atrage tot mai mult cu fiecare mișcare pe care o faci. Îmi pierd mințile de fiecare dată când te am alături și e o plăcere să mă las purtată de val de fiecare dată când suntem împreună. Pentru că miroși a dragoste. Miroși a frenezie, a pasiune, a tandrețe. Păcat că nu pentru mine...

sâmbătă, 23 iulie 2016

Leapșa: Book Blogger Tag

1. Top 3 lucruri pe care nu le suporți la o carte.
- Descrierile impresionant de lungi și de plictisitoare
- Finalurile predictibile.
- Pasajele seci sau banale.
2. Descrie locul tău preferat pentru a citi.
Îmi place să citesc dimineața în pat, după micul dejun. Sau să citesc în leagăn.
3. Trei confesiuni legate de cărți.
- Îmi plac cărțile impresionant de voluminoase. Mi se par ”pline”, pe când cele mai puțin voluminoase mi se par seci.
- Îmi plac poveștile de dragoste excentrice : triunghiuri amoroase, înșelări, dragoste imposibilă, cupluri care nu rămân împreună până la urmă.
- Îmi plac cărțile care nu au un final bine stabilit și care îți dau posibilitatea de a proiecta singură finalul cărții.
4. Când ai plâns ultima dată în cursul lecturării unei cărți?
Cred că am plâns doar o singură dată în timpul lecturării unei cărți, la cartea  Pe aripile vântului de Margaret Mitchell.
5. Câte cărți se află în acest moment pe noptiera ta?
Nu am o noptieră, deci nu e nici o carte pe noptieră. Dar citesc mai multe cărți momentan: America de Franz Kafka, Femei în țara bărbaților, Du-te și pune un străjer de Harper Lee.
6. Care este gustarea ta preferată în timp ce citești ?
Nu am o gustare preferată pentru că-mi place orice să mănânc în timp ce citesc. Dar uneori cartea mă captivează atât de mult încât nu mai reușesc să mănânc.
7. Numește 3 cărți pe care le-ai recomanda tuturor.
- Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee
- Tess dUrberville de Thomas Hardy
- Exerciții de echilibru de Tudor Chirilă
8. Arată-ne o poză cu raftul tău favorit din biblioteca ta.
Am foarte puține cărți în biblioteca mea pentru că obișnuiesc să le împrumut de la bibliotecă, iar prin urmare nu am nici un raft cu cărți favorit pentru că am un singur raft.
9. Scrie în 3 cuvinte ce înseamnă cărțile pentru tine.
Libertate, evadare, vis.
10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?
Înainte de a începe o carte și de a face cunoștință cu personajele și cu firul narativ, îmi place să-i citesc sfârșitul.

marți, 19 iulie 2016

Fură.

Fură din orice loc unde vibrează inspirația sau care îți alimentează imaginația.
Devorează filme, muzică, picturi, cărți, poeme, fotografii, conversații, vise, copaci, 
arhitectură, semne de circulație, nori, lumină și umbre.
Alege să furi numai de la lucrurile care vorbesc direct sufletului tău. Dacă faci asta, 
munca (și furtul) tău vor fi autentice.
Autenticitatea este de neprețuit.
Originalitatea este non-existentă.
Nu te obosi să ascunzi furtul - sărbătorește-l dacă ai chef.
Adu-ți aminte ce spunea Jean-Luc Godard: 
Nu contează de unde iei lucrurile, ci încotro le duci.


*am furat asta de la Jim Jarmusch

joi, 7 iulie 2016

Ce se întâmplă cu citatele din cărți !?

Trebuie să recunosc că am o slăbiciune pentru persoanele care citesc. Când cineva îmi vorbește de cărțile citite și avem același cărți lecturate - mă încălzesc. Dar lucrul care mă încălzește cel mai mult atunci când citesc o carte sunt citatele și cuvintele pline de sens așternute pe hârtie. Îmi place să subliniez citatele din cărți și mai apoi, după ce am terminat cartea, să o răsfoiesc și prin intermediul citatelor îmi amintesc tot ce mi-a plăcut la această carte. Sunt cărți care au zeci de pasaje numai bune de subliniat și de recitit. Și sunt cărți seci prin modul în care sunt combinate cuvintele, dar foarte pline de sens în esența lor.
Îmi place să extrag citatele din cărți. Îmi place să le transpun ulterior într-un carnețel ca să le pot reciti de fiecare dată și prin intermediul lor să-mi amintesc ce mi-a plăcut cel mai mult la această carte. Voi ce faceți cu citatele din cărți ?