vineri, 3 iunie 2016

Lumea pe care am creat-o este un proces al gândirii noastre

Albert Einstein spunea: ” Lumea pe care am creat-o este un proces al gândirii noastre. Nu poate fi schimbată fără a ne schimba gândirea”. Lumea în care trăim este un univers creat exclusiv de modul în care gândim și acționăm. Schimbările, ar trebui și ele să apară ca rezultat al gândirii noastre. Dar de cele mai multe ori, ne dorim ca schimbările apărute să fie valide doar în cazul nostru și să survină exclusiv în folosul și interesul nostru, fără a ști de fapt, că întâmplarea unuia este întâmplarea multor din noi. Viețile pe care le trăim și lucrurile pe care le facem sunt lucruri pe care le fac sute de mii de oameni, nu sunt lucruri atât de diferite pentru că provin din același mod de gândire al nostru. Ne place să credem că ne diferențiem cumva de cele peste 7 miliarde de oameni existenți - dar nu este așa. Suntem uniți și conectați între noi mai mult decât realizăm acest lucru. Suntem țesuți de același păianjen - gândirea noastră. Și numai gândirea noastră este cea care poate schimba cumva felul de a percepe lucrurile, dar pentru asta trebuie să fie creat un mediu special, în care să nu fim influențați de nici un factor pentru a putea lua cele mai bune decizii. Iar într-un univers unde la baza lucrurilor există mereu un factor de influență, se poate gândi autonom? Nu, nu se poate!


Un comentariu:

  1. Numai femeile pot complica lucrurile asa de mult:)) Glumesc, lumea asta e suficient de complicata, cit sa ne faca sa ne simtim la fel de confuzi, ca dupa o noapte de betzie cu suflete apropiate:) De asta imi plac mie stiintzele pozitive, ca simplifica lucrurile, si construiesc pe baza unor axiome, de la care deriva toate..Totul e sa te eliberezi de un prezent absolut acaparator, si sa construiesti metodic, si logic, tot, ca sa aiba coerentza..
    Mai, un mod de gindire e o versiune personala asupra universului, e ceva ce simtim in noi ca o varianta posibila..Ne comparam, ne analizam, si decidem in noi..Si ne eliberam ca sa simtim ca adevarul ne vorbeste clar, si limpede..Cam asta e fericirea, cred:)

    RăspundețiȘtergere