miercuri, 22 iulie 2015

Regretul

Sydney J. Harris afirma ” Regretul pentru lucrurile pe care le-ai făcut, se poate stinge cu timpul, însă regretul pentru lucrurile pe care nu le-ai făcut - nu are consolare”. Am învățat că viața e plină de regrete : regrete pentru ce ai făcut, regrete pentru ce nu ai făcut, regrete pe care le îngropi și pe care le depășești. Dar cel mai mult te macină regretele care te urmăresc toată viața.
Fiecare regret ascunde o poveste, lucruri pe care ai vrut să le faci, sau visuri pe care ai fi putut să le îndeplinești. Eu văd regretul ca pe un sentiment care te macină, în loc să te lase să te bucuri de ce ai obținut, te trage în jos de fiecare dată când te gândești la ce ai făcut, iar câteodată chiar reușește să te impingă să faci lucruri imprevizibile.
Începem a fi urmăriți de regrete atunci când ne așteptăm cel mai puțin. Și cel mai greu lucru este să nu te lași purtat de puterea cu care te macină, pentru că indiferent oricât de mult am încerca să ne depărtăm de el, dacă avem o conștiință curată, ne va urmări destul cât să lase o urmă în noi.


4 comentarii: