miercuri, 2 septembrie 2015

Top 5 Wednesday - Personaje principale preferate


5.Rhett Butler
Personajul lui Margaret Mitchel m-a impresionat datorită valorilor și principiilor sale. Cu toate că pare un tip aventurier, căruia nu-i pasă de lege sau de constrîngeri, acesta se dovedește a fi un familist convins. M-a surprins individualismul său, felul cum profită de viață și de situație, și, desigur, intensitatea cu care și-a iubit copilul și soția, cu toate că aceasta spera la altcineva.
4.Sherlock Holmes
Nu cred că poți rămîne indifirent în fața inteligenței și spiritului său de observație atît de perspicace. M-a dat pe spate abilitatea lui de a se deghiza și abilitățile sale criminalistice, dar și rapiditatea cu care acest își dă seama de anumite neînțelegeri sau lucruri care nu se suprapun.
3.Anda Brădeanu
Personajul lui Drumeș, Ghiocela, mi-a atras atenția din primele rînduri citite. Nu pot să nu îi remarc inteligența, sensibilitatea, frumusețea nemaiîntîlnită. Este o tipă stăpînă pe sine, curajoasă(odată ce a pozat nud) , imprevizibilă, mereu ”alta” și desigur o cuceritoare.
2.Hermione Granger
Pasiunea mea pentru Hermione Granger nu se datorează doar pasiunii mele pentru Harry Potter. Hermione m-a cucerit cu nivelul său de inteligență, cu perseverența și chiar și cu aroganța sa. Este o tipă echilibrată, plină de sine, încrezută, iar atitudinea ei de bad girl m-a dat pe spate.
1. Melania Lupu
Personajul Rodicăi Ojog-Brașoveanu m-a impresionat nespus de mult. Melania este o ”hoață fără să fure, o escroacă fără să înșele”. Este de asemenea un mic inspector care a ajutat la descoperirea mai multor rău făcători sub numele de ”Abatele Brown”. Desigur, toate acestea împreună cu motanul ei Mirciulică. Toate infracțiunile sale se învîrt împrejurul obiectelor de artă, iar planurile sale sunt absolut for-mi-da-bi-le.

2 comentarii:

  1. Am citit numai o carte scrisă de Rodica Ojog-Brașoveanu - ”Anonima de miercuri” - în care Melania nu este atât de prezentă, dar, sincer, atât cât am citit despre ea mi-a fost îndeajuns ca să-mi dau seama că e un personaj foarte amuzant, carismatic, viclean... un personaj foarte reușit! Chiar sper să citesc cât de curând o altă carte de Rodica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rhett, Rhett. Este unul dintre personajele mele preferate masculine. De fapt, mi-a fost destul de inaccesibil ceva vreme, dar apoi, undeva pe la sfârșitul primei părți a romanului, a început să îmi placă. De altfel, oricum, mi-a plăcut mult mai mult decât Ashley. Scarlett, Doamne, este eroina mea preferată dintotdeauna, pur și simplu m-a uimit. De aceea m-am îndrăgostit de ea. Iubesc romanul acesta, preferatul meu din toate timpurile! :)

    RăspundețiȘtergere