miercuri, 18 noiembrie 2015

Lumea interioară


John C. Maxwell spunea : ” Trebuie să reții că tot ce se întâmplă în interiorul tău, este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior”. Lumea interioară e toată a ta.  E unica lume în care ești unicul guvernator : în care îți conduci gândurile, deciziile și alegi pe cine să lași înăuntru. Deși lumea interioară pare greu de influențat, e nevoie doar de o adiere, o adiere puternică pentru a o distruge. Comparativ cu lumea exterioară, care rezistă calamităților naturale, răfuielilor politice, religioase și economice, lumea interioară e foarte sensibilă și ușor de denaturat. E nevoie doar de o bănuială, de o suflare sau de un indiciu pentru a-ți schimba complet percepțiile asupra anumitor principii, persoane, întâmplări.
Platon avea un concept filosofic conform căruia lumea ideilor e unica lume existentă, iar lumea materială e o copie a cele dintâi. Într-o societate în care libertatea deplină a avem doar în gânduri, simțim nevoia de a dezvolta cât mai mult lumea interioară, de a o amplifica prin ambiguitatea ideilor și de a-i da sens prin nesfârșitele neclarități la care o supunem. Iar într-un final, ne dezicem de toate lucrurile oferite de lumea exterioară, pentru că după moarte, nu contează decât ceea ce ai adunat în suflet, nu în buzunar.

Un comentariu:

  1. De acord: ” Trebuie să reții că tot ce se întîmplă în interiorul tău, este mult mai important decît ceea ce se întîmplă în exterior” :)

    RăspundețiȘtergere