miercuri, 31 august 2016

Suntem oare fluturi?

Suntem fluturi. Se spune că viața unui fluture e miraculoasă prin cele patru etape prin care trece: ou, larvă, pupă și adult. Fluturii au nevoie de o perioadă lungă pentru a trece de la omidă la adult, iar metamorfoza prin care trec este uimitoare. Viața unui om se aseamănă cu cea a unui fluture. Suntem neputincioși în prima etapă a vieții noastre, dependenți de pântecele în care creștem și ne dezvoltăm și de persoana care ne încălzește și apără. Suntem mici și lipsiți de putere atunci când ne naștem și mâncăm multă răbdare până devenim larve frumoase și independente. Apoi urmează o perioadă când suntem indeciși de ce vrem să facem mai departe, o perioadă în care hibernăm și încercăm să ne îndepărtăm cât mai mult de maturitate și de responsabilități.
Suntem fluturi. Și precum fluturii trecem prin mai multe etape de dezvoltare, ca într-un final să atingem apogeul ca adulți, să ne deschidem aripile și să zburăm departe. Trăim oare viața unui fluture? Trăim oare ca fluturii luni de zile fiind mici, urâți și neputincioși, ca într-un final să ne arătăm adevărata frumusețe doar pentru o perioadă scurtă de timp ? Doar fluturii nu trăiesc decât câteva zile. Trăim oare și noi ca fluturii ani de zile în umbră ca să ieșim la suprafață doar pentru o clipă ? Suntem oare fluturi?

2 comentarii:

  1. Cât de frumos ai scris aici! Mi se pare minunată comparația pe care ai atribuit-o oamenilor. Suntem asemeni unor fluturi. Aşa frumooos, îmi place cum scrii! ❤
    De multe ori sunt uimită când văd un fluture şi mă bucur atât de mult că am văzut unul! Ştiind că nu va trăi atât de mult... dar el se bucură de viață, oricât ar trăi, zboară peste coclauri, se aşează pe cele mai minunate flori şi e fericit, special. Altceva nu-i mai trebuie. De altfel, la fel şi nouă. Sunt atâtea lucruri care ne pot face fericiți!
    O zi frumoasă! ❤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc :* mereu am fost de parere ca viata unui fluture e adorabila! cu toate ca e foarte scurta, un fluture stie cum sa o traiasca cu intensitate ♥

      Ștergere