marți, 16 februarie 2016

Dacă aș fi bărbat...

Dacă aș fi bărbat, n-aș iubi o femeie pentru frumusețea ei, ci pentru simplitatea ei. Dacă aș fi bărbat nu i-aș face cadouri doar de sărbători, dar aș surprinde-o plăcut în fiecare zi. Dacă aș fi bărbat, nu m-aș uita după femeile îmbrăcate sofisticat, dar le-aș admira pe cele îmbrăcate cât mai simplu și nu aș întoarce capul după femeile frumos machiate, dar m-aș lăsa surprins de naturalețea și frumusețea celor nemachiate. Dacă aș fi bărbat aș aprecia sinceritatea mai presus de toate, aș iubi-o cu toate defectele sale și aș ține-o doar pentru mine. Dacă aș fi bărbat, aș iubi o femeie care trăiește realitatea, așa dură și necruțătoare cum este ea. Dacă aș fi bărbat, aș iubi o femeie în a cărui suflet mă simt ca acasă, o femeie care nu știe de manipulare, șantaj, constrângeri, o femeie care își știe prețul.
Dar așa sunt femeie. Îmi place frumoasă să fiu, nu simplă. Îmi place să primesc cadouri doar de sărbători, pentru că altfel am impresia că vin cu vreun angajament. Îmi place să mă îmbrac cât mai sofisticat și îmi place să-mi maschez frumusețea sub un strat fin de machiaj. Îmi place misterioasă să fiu, îmi place să-mi ascund defectele și-mi place să am libertate într-o relație. Sunt femeie, și obișnuiesc să refuz realitatea dură, evadând în filme, cărți, vise. Sunt femeie și nu-mi place când mi se invadează sufletul. Sunt femeie și îmi place să manipulez , să aplic constrângerea și presiunea psihologică. Sunt femeie și îmi știu prețul, dar când nimeni nu ajunge la prețul meu, sunt dispusă să cedez.
Sunt femeie și sunt complicată. Nu încerca să mă înțelegi.


5 comentarii:

  1. Este bine scris, ești bravo. Eu, ca băiat într-adevăr caut o persoană din primul aliniat, să fie o persoană simplă, doamne, dar ce-l mai mult îmi place sinceritatea... dar din păcat acest gen de fete se află pe o cale de dispariție. Acuma, majoritatea fetelor se ascund sub o mască, unde se contrazic cu singurul eu. În suflet sunt un tip, dar comportamentul nicidecum nui cela care dictează propriu eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai amintit de Drumes si Eliade in operele lor romantice ce descriu asa de bine arta masculina si feminină. Distins, frumos, dur poate, dar numai pentru că e real...

    RăspundețiȘtergere