miercuri, 21 octombrie 2015

Top 5 Wednesday - Citate preferate


5. Toate familiile fericite seamănă între ele, fiecare familie nefericită, este nefericită în felul ei. - Lev Tolstoi
Din citatul dat, derivă un întreg roman - Anna Karenina. Atunci cînd suntem fericiți avem tendința de a arăta tuturor fericirea noastră, făcînd-o una comună. Pe cînd cei nefericiți, constrînși de soartă sau de alți factori, îți vor arăta nefericirea prin prisma problemei pe care o duc.
4. Cea mai frumoasă și mai profundă trăire omenească este misterul. -Albert Einstein.
Misterul a intrigat o omenire întreagă. Acesta nu poate fi supus întrebărilor, pentru că nu are răspunsuri. Nici picturile, nici operele literare nu au valoare dacă nu au mister, așa cum fiecare din noi nu are putere dacă nu are mister.
3. Există cîștiguri ce te coboară și înfrîngeri ce te înalță. 
Unele bătălii trebuie pierdute pentru că ai putea arăta ridicol căștigîndu-le. Sunt lupte pentru care nu merită să cîștigi, pentru că înfrîngerea și faptul că ai cedat în detrimentul cuiva, te vor ridica mult mai mult decît cîștigurile.
2. Nici un vînt nu umflă pînzele celui ce nu are port de destinație. -Michel de Montaigne
Am simțit conotațiile acestui citat recent. Nu contează că te îndrumă părinții, prietenii, învățători, dacă tu nu ai dorință, scop și destinație, îndrumarea e insuficientă.
1. Nu fac nimic remarcabil. Dar ceea ce fac este esențial. -Ernesto Che Guevara
Am observat o tendință de a face lucruri remarcabile recent. Chestia e, că lucrurile remarcabile, dacă nu sunt făcute pentru tine în primul rînd, nu au valoare pentru alții. În lupta pentru a face lucruri remarcabile, uităm de esențial, fără a ne da seama că ceea ce contează - nu ține de valoarea cu care este văzut de alții, dar de valoarea care o are pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu