miercuri, 28 octombrie 2015

Puterea

Marin Preda afirma : ”Puterea celui cu adevărat puternic astfel se manifestă : să știi că poți distruge pe cineva, să n-o faci și acela să nu știe”. Căutăm mereu putere din afară, fără a ști , de fapt, că aceasta vine din interior, și nu din funcții, distincții sau lucruri. Născută din natură, rîvnită de om - adevărata putere a fiecărui din noi, nu poate fi pierdută sau cîștigată. Timp îndelungat s-a crezut că puterea e dezlănțuită de războaie și că doar invingătorii dețin adevărata putere, fără a ști de fapt, că cea mai valoroasă putere e acea care vine din luptele cîștigate cu tine, din greul pe care îl înfrunți și din capacitatea de a nu renunța.
Cei care au ca scop folosirea puterii pentru a domina, deseori nu reușesc. Pentru că puterea poate fi ori adunată, ori furată de la cei nevinovați. Iar cei din urmă, pentru succes, nu au nevoie doar de putere, dar și de rațiune și gestionarea acesteia cu moderație.
Am învățat că puterea îți oferă posibilitatea de a alege, dar are o înclinație spre corupție.  E bine să ai putere, dar și mai bine e să nu ai nevoie de ea, pentru că odată cu puterea, vin și consecințele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu